Πιστωτικός Έλεγχος - Αξιολόγηση Πελατολογίου

- Λογιστικά/ Έλεγχος/ Φορολογικά - Digital Marketing/ Sales/ Service

11 Νοε 2020 08:30 11 Νοε 2020 17:00
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
Πιστωτικός Έλεγχος - Αξιολόγηση Πελατολογίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ανάπτυξη απαιτούμενων δεξιοτήτων από τους συμμετέχοντες ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα πιστωτικής πολιτικής και ελέγχου πιστώσεων, με σκοπό τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και βιωσιμότητας της επιχείρησης τους.

Είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν τεχνικές αξιολόγησης του πελατολογίου τους και μέτρησης του πιστωτικού κινδύνου τόσο για υφιστάμενους όσο και για νέους πελάτες.

Η δημιουργία, εφαρμογή και διαχείριση του πιστωτικού ελέγχου είναι οι βασικές αρχές για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Ζωτικής σημαασίας είναι να ακολουθούνται οι απαραίτητες διαδικασίες από όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα μιας επιχείρησης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στον έλεγχο των πιστώσεων και στην διαχείριση εισπράξεων.

Η αποτελεσματική διαχείριση των εισπράξεων και οι τεχνικές αποδοτικής επικοινωνίας με τους πελάτες των οποίων εκκρεμούν καθυστερημένες πληρωμές είναι σημαντική, αφού συμβάλλει αποφασιστικά στο να επιτύχει η εταιρεία την είσπραξη και την συνέχιση της συνεργασίας της με τους πελάτες αυτούς.

Το Πρόγραμμα παρουσιάζει βήμα-βήμα τη μεθοδολογία του πιστωτικού ελέγχου με βάση την αξιολόγηση του πελάτη και τη διαχείριση των εισπράξεων. Οι συμμετέχοντες μετά το τέλος του σεμιναρίου θα είναι πιο αποτελεσματικοί στην πρόληψη αλλά και στο χειρισμό του πιστωτικού κινδύνου των πελατών τους.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • εφαρμόζουν αποτελεσματικά πιστωτικό έλεγχο στην επιχείρηση τους
  • αξιολογούν το πελατολόγιο τους με βάση τον πιστωτικό κίνδυνο
  • προσδιορίζουν το πιστωτικό όριο των πελατών τους με βάση ποιοτικά, ποσοτικά και εμπορικά στοιχεία
  • συνεργάζονται αποτελεσματικά με τα άλλα τμήματα της επιχείρησης για μετρίαση του πιστωτικού κινδύνου
  • παρακολουθούν το μοντέλο πιστωτικής πολιτικής της επιχείρησης
  • εφαρμόζουν σύγχρονες εισπρακτικές διαδικασίες

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές και υπεύθυνα στελέχη από όλα τα τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, εξυπηρέτησης πελατών, ανθρώπινου δυναμικού, προγραμματισμού και παραγωγής που εμπλέκονται στο πιστωτικό έλεγχο του οργανισμού τους καθώς και σε στελέχη μικρών επιχειρήσεων που έχουν την ευθύνη για το πιστωτικό έλεγχο και ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω της κατάστασης με το Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως θα τηρηθούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμμετεχόντων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Ενημερωτικά, θα γίνεται θερμομέτρηση των συμμετεχόντων κατά την είσοδό τους στην αίθουσα του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση που οι συνθήκες διαφοροποιηθούν, το πρόγραμμα ενδέχεται να διεξαχθεί εξ αποστάσεως (online).

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Κώστας Χαραλαμπίδης - Trainer, Director & Business Consultant at Charalambides Marketing Ltd

Costas Charalambides is a trainer and Consultant in human resource Development, mainly in sales teams. He has worked 4 years as a Teacher in the field of Management and Economics for Empire State College of the State of New York and Frederick University Cyprus.
He has worked 12 years as a Manager in the field of Sales and development for world leading brands, such as Chanel, Lancaster, Red Bull energy drink, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes, Heineken.
Since 2007 he is a Trainer and Consultant with presence in human resource development training seminars and products for the markets of Cyprus, Greece, Serbia, Hungary, and the Czech Republic.
His experience in Coaching sales teams within the market exceeds 2000 hours.
He has collaborated with wholesale and retail trade Companies, educational institutions, and service providers.
He holds a degree in Management from the University of St. Francis College in New York and a master's in economics from Long Island University in New York.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 180.00
  • € 119.00
  • € 34.20
  • € 61.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 180.00
  • € 0.00
  • € 34.20
  • € 180.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 11 Νοε 2020

Ώρα

08:30 - 17:00

Τοποθεσία:

Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Πιστωτικός Έλεγχος - Αξιολόγηση Πελατολογίου