Food and Beverage Service

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

06 Οκτ 2020 09:00 13 Οκτ 2020 17:00
Ελληνικά
16 ώρες ( 3 μέρες )
Food and Beverage Service

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι ξενοδοχειακές και επισιτιστικές μονάδες εργοδοτούν ένα μεγάλο αριθμό σερβιτόρων και Mπάρμεν. Όμως αρκετοί από αυτούς έχουν λίγη ή μερική εκπαίδευση σε θέματα παράθεσης τροφίμων και ποτών. Για να είναι εφικτή η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από αυτούς απαιτείται η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων βασικού προσωπικού όπως Τραπεζοκόμοι, Μπάρμεν, μάγειρες και άλλα μέλη του προσωπικού μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για απόκτηση του επαγγελματικού προτύπου Παράθεσης Τροφίμων και Ποτών.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά το πέρας του προγράµµατος οι συµµετέχοντες θα καταστούν ικανοί να:

  • Περιγράφουν τα καθήκοντα και αρμοδιότητες σερβιτόρου και μπάρμαν.
  • Συμμετέχουν με ομαδικό πνεύμα στην ανάπτυξη αποτελεσματικών σχέσεων εργασίας.
  • Διατηρούν ένα ασφαλισμένο και υγιές περιβάλλον εργασίας και να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες.
  • Χρησιμοποιούν ορθά τα μηχανήματα, εργαλεία και άλλο εξοπλισμό.
  • Προετοιμάζουν, λειτουργούν και κλείνουν ένα χώρο παράθεσης τροφίμων και ποτών.
  • Υποδέχονται, εξυπηρετούν και χειρίζονται αποτελεσματικά τον πελάτη.
  • Παραθέτουν τρόφιμα με διαφορετικούς τρόπους.
  • Προετοιμάζουν και παραθέτουν βασικά είδη ποτών και καφέδων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Τραπεζοκόμους και προσωπικό εξυπηρέτησης του ξενοδοχείου που εργάζονται στα εστιατόρια και μπαρ ως υπεύθυνοι, βοηθοί εξυπηρέτησης στην παράθεση φαγητών και στην προετοιμασία και παράθεση ποτών, καφέδων και άλλων αφεψημάτων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος Διεξαγωγής

IHE Academy

Νίκου Παττίχη 108, 3070, Λεμεσός

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Χρίστος Παρουξής - Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο κ. Χρίστος Παρουξής σπούδασε στην Ολλανδία στη SVH Academy in Hotel and Catering Industry. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία της Ολλανδίας το 1990 με κύρια κατεύθυνση τα τμήματα τροφίμων και ποτών. Στην πολύχρονη καριέρα του αποκόμισε εμπειρίες απ’ όλα τα επίπεδα ιεραρχίας μέχρι διευθυντικές θέσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού και της Κύπρου όπως το Four Seasons Hotel και Le Méridien Limassol Spa & Resort. Το 1997 αρχίζοντας εργασία στο Four Seasons ως υπεύθυνος εστιατορίων, δεξιώσεων και υπηρεσίας δωματίων και συνεχίζοντας μετά στο Le Meridien ως Food and Beverage Service Manager. Ένα από τα κυρίως καθήκοντα του ήταν και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Το 2010 ίδρυσε την Parouxis Consultants Ltd με όραμα την πλήρη αφοσίωση στην επαγγελματική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ευρύτερη προσφορά στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Σήμερα είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της IHE Innovative Hospitality Education Ltd. Είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων και δημιούργησε και ανάπτυξε την ομάδα Οινοχόων στα ξενοδοχεία Four Seasons και Le Meridien. Παράλληλα είναι και εξωτερικός συνεργάτης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως εξωτερικός εξεταστής για τα πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 240.00
  • € 192.00
  • € 45.60
  • € 48.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 240.00
  • € 0.00
  • € 45.60
  • € 240.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 06 Οκτ 2020

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Παρουξής

Τετάρτη - 07 Οκτ 2020

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Παρουξής

Τρίτη - 13 Οκτ 2020

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Παρουξής

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Food and Beverage Service