Σύγχρονη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού - All about HR

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

24 Σεπ 2020 08:30 29 Σεπ 2020 16:45
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
Σύγχρονη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού - All about HR

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο ρόλος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) είναι η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και κατάλληλων συμπεριφορών των στελεχών ενός οργανισμού με στόχο να υλοποιηθεί το όραμα και η στρατηγική του. Κατά τα χρόνια, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού άρχισε να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τις εταιρείες αφού αντιλήφθηκαν πως ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί τον κυριότερο συντελεστή για την επιτυχία τους. Επίσης, οι νέες τάσεις που εμφανίζονται καθιστούν την ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση στα θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού όμως, δεν κάνει μόνο το Τμήμα ΔΑΔ σε ένα οργανισμό, το οποίο κατέχει και τις ανάλογες γνώσεις. Η ΔΑΔ γίνεται σχεδόν σε όλα τα στρώματα του οργανισμού κυρίως από άτομα που δεν έχουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις. Εάν ο οργανισμός είναι κάποιου μεγέθους και έχει Τμήμα ΔΑΔ, τότε στην καλύτερη περίπτωση το τμήμα παρέχει καθοδήγηση σε όσους την χρειάζονται για το πώς να διοικούν το προσωπικό τους. Η πραγματικότητα όμως στην Κύπρο είναι ότι οι περισσότεροι οργανισμοί (συνήθως με κάτω από 60 στελέχη) δεν διαθέτουν Τμήμα ΔΑΔ, ούτε και την κατάλληλη υποδομή. Συνεπώς η ΔΑΔ γίνεται κυρίως εμπειρικά, καταλήγοντας πολλές φορές σε λάθη, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αλλά και σε μειωμένη παραγωγικότητα.

Το σεμινάριο αυτό, απευθύνεται στο να καλύψει αυτή την ανάγκη. Δηλαδή να παρέχει τις βασικές γνώσεις διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, σε μη ειδικούς που καλούνται να την εξασκούν σε καθημερινή βάση. Θα παρέχει στα άτομα αυτά, τις βασικές αρχές που άπτονται των θεμάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο να διοικούν καλύτερα τις ομάδες τους και να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα (πχ διατήρηση προσωπικού, αύξηση παραγωγικότητας, ψηλά επίπεδα ικανοποίησης, κα).

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  • δουν όλες τις πτυχές της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και της δημιουργίας τμήματος διαχείρισης  ανθρώπινου δυναμικού
  • κατανοήσουν τις βασικές αρχές που διέπουν τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού ενός οργανισμού
  • γνωρίσουν τις βασικές αρχές υποκίνησης και της ανθρώπινης συμπεριφοράς
  • αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού
  • μάθουν να χειρίζονται θέματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης του προσωπικού τους
  • μάθουν να ετοιμάζουν διαδικασίες και πολιτικές για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
  • γνωρίσουν τα βασικά εργαλεία που υπάρχουν για τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού (καθοδήγηση, ανατροφοδότηση ενδυνάμωση)
  • αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την εφαρμογή συστημάτων αξιολόγησης
  • γνωρίσουν νέες τάσεις στη διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Διευθυντές και ανώτερα στελέχη καθώς και στο επίπεδο της μέσης διεύθυνσης, που εποπτεύουν προσωπικό, αλλά δεν προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Ενδιαφέρει επίσης λειτουργούς ανθρώπινου δυναμικού που δεν έχουν πείρα και βρίσκονται στα αρχικά στάδια της καριέρας τους.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Άννα Ξυνιστέρη - General Manager at KESEA Ltd

Η Άννα Ξυνιστέρη κατέχει εικοσαπενταετή πείρα σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και δεκαπενταετή σε θέματα διαχείρισης έργων. Έχει εργαστεί σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού σε μικρούς και μεγάλους οργανισμούς, ενώ την τελευταία δεκαετία είναι σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού. Κύριες ενέργειες της σε αυτούς τους ρόλους είναι το στήσιμο ή/και αναδιάρθρωση τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού, από το σχεδιασμό μέχρι την πλήρη υλοποίηση. Αυτό συμπεριλαμβάνει: ετοιμασία πολιτικών και διαδικασιών, εγχειριδίων προσωπικού, συστημάτων αξιολόγησης, διαδικασιών διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών, προσλήψεις, παράδοση εκπαιδεύσεων, κατάρτιση συμβολαίων, εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων για το τμήμα και ότι άλλο απαιτείται σε ένα σύγχρονο τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. 

Μέσα από το ρόλο της ως Υπεύθυνη Έργου, έχει υλοποιήσει πέραν των 100 έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη, μικρού και μεγάλου μεγέθους, με το μεγαλύτερο να έχει προϋπολογισμό 1.2 εκατ. Ευρώ και τα οποία πάντοτε σχετίζονταν με θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει υλοποιήσει περισσότερα από 2000 εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ οι επωφελούμενοι είναι περισσότεροι από 15000 άτομα. 

Οι τομείς που εμπίπτουν στις ειδικότητές της είναι:  Ηγετικές Ικανότητες, Ανθρώπινο Δυναμικό συμπεριλαμβανομένου συστημάτων Αξιολόγησης προσωπικού, Διαχείριση Έργων, Στρατηγική και Οργανωτικές δομές.Έχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση (ΜΒΑ) με εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και πληροφοριακών συστημάτων, καθώς και μεταπτυχιακό στη δημόσια διοίκηση. Είναι πιστοποιημένη PMP - Project Management Professional (Διευθύντρια Έργου) κατά ΡΜΙ - Project Management Institute, USA και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑΝΑΔ.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 340.00
  • € 238.00
  • € 64.60
  • € 102.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 340.00
  • € 0.00
  • € 64.60
  • € 340.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 24 Σεπ 2020

Ώρα

08:30 - 16:45

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Άννα Ξυνιστέρη

Τοποθεσία:

Pefkos City Hotel

Τρίτη - 29 Σεπ 2020

Ώρα

08:30 - 16:45

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Άννα Ξυνιστέρη

Τοποθεσία:

Pefkos City Hotel

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Σύγχρονη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού - All about HR