HACCP Workshop

- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

20 Μαρτίου 2026 09:00 20 Μαρτίου 2026 16:45 OnLine Virtual Classroom
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
HACCP Workshop

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις αρχές HACCP και να εφαρμόσουν αυτές στις μονάδες που εργάζονται. Οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν τιχρειάζεται να κάνουν για να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της Ευρωπαικής Νομοθεσίας γιατην υποχρεωτική εφαρμογή της μελέτης HACCP και θα μάθουν τα στάδια ετοιμασίας της μελέτηςHACCP, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που απαιτούνται πριν, κατά τη διάρκεια και μετάτην εφαρμογή της μελέτης. 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Επίπεδο γνώσεων 

  • Να κατανοήσουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την εφαρμογή της Μελέτης ΗΑCCP. 
  • Να αναγνωρίσουν τις Αρχές της Μελέτης HACCP.  
  • Να ορίζουν σχετικές έννοιες, όπως τρόφιμο, ασφάλεια, υγιεινή, ποιότητα, κίνδυνος, κρίσιμο σημείο ελέγχου 
  • Να καθορίζουν μια απόκλιση από τις βασικές απαιτήσεις της μελέτης.

Επίπεδο Δεξιοτήτων 

  • Να εφαρμόσουν τις αρχές της μελέτης HACCP στον οργανισμό τους. 
  • Να επιλέγουν σωστά προ απαιτούμενα προγράμματα, Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (OPRP/CCP) 
  • Να επαληθεύουν την εφαρμογή των σωστών πρακτικών (τεκμηριωμένες πληροφορίες).

Επίπεδο στάσεων 

  • Να προσαρμόζονται σε νέες απαιτήσεις της νομοθεσίας, 
  • Να αποκομίσουν πρακτικές γνώσεις από τους εκπαιδευτές οι οποίοι είναι εν ενεργεία επιθεωρητές με πλήθος επιθεωρήσεων στο ενεργητικό τους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, 
  • Στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που κατέχουν τις θέσεις Τεχνολόγου Τροφίμων ή Χημικού ή Χημικού Μηχανικού ή Βιολόγου ή Κτηνίατρου ή Γεωπόνου και αναπτύσσουν και εφαρμόζουν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, 
  • Διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων, 
  • Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας Τροφίμων σε παραγωγικές ή μεταποιητικές μονάδες τροφίμων 
  • Μέλη της Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων - Συμβούλους Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. 
  • Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (Φορείς ελέγχους, Επιστημονικούς Συνεργάτες κλπ).

Για Ανέργους: Για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κατάρτισης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ελάχιστη εμπειρία μέσω γνώσεων, ικανοτήτων ή προηγούμενης σχετικής κατάρτισης.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 280.00
  • € 140.00
  • € 0.00
  • € 140.00
  • € 140.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 280.00
  • € 0.00
  • € 53.20
  • € 280.00
  • € 333.20
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή - 20 Μαρτίου 2026

Ώρα

09:00 - 16:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : HACCP Workshop

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
HACCP Workshop...

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις αρχές HACCP και να εφαρμόσουν αυτές στις μονάδες που εργάζονται. Οι συμμετέχοντες θα ...

20/03/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

OnLine Virtual Classroom

Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 2...

Κάθε επιχείρηση που εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων έχει την ανάγκη ύπαρξης εκπαιδευμένου προσωπικού για την εφαρμογή, έλεγχο και αξιολόγηση το...

20/04/2026 09:00

35.00 ώρες (5 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online

Επικεφαλής Επιθεωρητών Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας Βάσει Του Προτ...

Όλες οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001), υπάρχει η απαίτηση της ύπαρξης εκπαιδευμένου προσωπικού για την τροποποίηση, τον...

18/05/2026 09:00

35.00 ώρες (5 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online