
Μικροβιολογικές Αναλύσεις με Μοριακές και Ανοσοχημικές Τεχνικές
- Καινοτομία/ Start Ups - Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα
23 Οκτ 2025 08:30
23 Οκτ 2025 16:15
Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ - Κέντρο Εκπαίδευσης (Νήσου)
Ελληνικά
7 ώρες
(
1 ημέρα
)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Οι μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές ξεκίνησαν την τελευταία πενταετία και είναι η λύση στην απαίτηση της επισιτιστικής βιομηχανίας αλλά και των ελεγκτικών αρχών για γρήγορα αποτελέσματα στους εργαστηριακούς ελέγχους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκπαιδευτής Γ. Σειραγάκης. Ο Εκπαιδευτής (Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη διασφάλιση ποιότητας) είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του Food Allergens Laboratory.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
- Μικροβιολογία Τροφίμων : Βασικές Αρχές,Παράγοντες Ανάπτυξης μικροοργανισμών : Θερμοκρασία, Θρεπτικά Υλικά, Χρόνος, ΡΗ, Ενεργότητα Ύδατος
- Τροφογενή παθογόνα βακτήρια : E. coli O157:H7, Listeria, Salmonella, Campylobacter, Clostridium, Pseudomonas, κλπ.
- Κανονισμός 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων αποδοχής τροφίμων, Κανονισμός 1441/2007 :νέες μικροβιολογικές παράμετροι, Γνωμοδοτήσεις της EFSA (European Food Safety Authority) για μικροβιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα.Rapid Alert System for Food &Feed : Παρουσίαση μικροβιολογικά ανασφαλών τροφίμων που αποσύρθηκαν από την ΕΕ το 2009.
- Ανίχνευση, Απομόνωση, Καταμέτρηση αποικιών μικροοργανισμών με μεθόδους κλασσικής μικροβιολογίας. Ερμηνεία αποτελεσμάτων μικροβιολογικών ελέγχων. Εκτίμηση διάρκειας ζωής προϊόντων και μικροβιολογικές δοκιμές. Χρήση Elisa, PCR τεχνικών για γρήγορη ανίχνευση παθογόνων.
- Γρήγορες αναλυτικές τεχνικές ανάλυσης ( Χημειοφωταύγεια & ΑΤΡ, Ανοσοχημικές Τεχνικές, Μοριακής Βιολογίας Τεχνικές και συνδυασμοί τους). Ειδικά πρωτόκολλα και τεχνικές εκχύλισης DNA για μικροοργανισμούς.
- Αυτόματοι Αναλυτές και Καταμετρητές Μικροοργανισμών (Λουμινόμετρο, Vidas, Soleris, Τempo).
- Ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών σε Νερό, Αέρα και Επιφάνειες . Τεχνικές Δειγματοληψίας
- Ειδικές απαιτήσεις για διαπίστευση μικροβιολογικών εργαστηρίων τροφίμων που χρησιμοποιούν μοριακές και ανοσοχημικές τεχνικές.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποηθεί επίδειξη του Molecular Detection System (MDS).
Εκπαιδευτές: Γεώργιος Σειραγάκης & Φρύνη Θεοφάνους
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 140.00
- € 0.00
- € 50.00
- € 50.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 190.00
- € 0.00
- € 36.10
- € 190.00
- € 226.10
Κοστολογικές Πληροφορίες
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Πέμπτη - 23 Οκτ 2025
Ώρα
08:30 - 16:15
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Γεώργιος ΣειραγάκηςΤοποθεσία:
Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ - Κέντρο Εκπαίδευσης (Νήσου)
Πέμπτη - 23 Οκτ 2025
Ώρα
08:30 - 16:15
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Φρύνη ΘεοφάνουςΤοποθεσία:
Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ - Κέντρο Εκπαίδευσης (Νήσου)