Stirixis Consulting: Εκπαίδευση Ασφάλειας και Υγείας ΕΣΥΠΠ βάσει του Κανονισμού 158/2021

calendar icon

06 Μαρτίου 2024

⠀ -⠀ Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία
Stirixis Consulting: Εκπαίδευση Ασφάλειας και Υγείας ΕΣΥΠΠ βάσει του Κανονισμού 158/2021

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Stirixis διοργανώνει σεμινάριο για υπεύθυνους ασφάλειας και υγείας ΕΣΥΠΠ των επιχειρήσεων, όπως προστάζει ο σχετικός κανονισμός 158/2021.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που απορρέουν από την νομοθεσία Κ.Δ.Π. 158/2021. Κάθε εργοδότης έχει νομική υποχρέωση να ορίσει γραπτώς Ομάδα για την Εσωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης (ΕΣΥΠΠ) των κινδύνων στους χώρους εργασίας. Κάθε εργοδότης υποχρεούται να παρέχει την ελάχιστη εκπαίδευση προς τα άτομα αυτά (35 ώρες), όπως προνοείται από τα σχετικά διατάγματα της νομοθεσίας.

Τα εξουσιοδοτημένα από την επιχείρηση άτομα οφείλουν να ασχολούνται με δραστηριότητες προστασίας και πρόληψης, και να συμβουλεύουν τον εργοδότη για λήψη προληπτικών και προστατευτικών μέτρων, που σχετίζονται με τις προαναφερθείσες πηγές κινδύνων.

Το εν λόγω πολυεπιχειρησιακό πρόγραμμα, στοχεύει στην πρόληψη των κινδύνων και τη διασφάλιση της Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας οι οποίοι θα πρέπει να αποτελούν τους βασικούς στόχους κάθε οργανισμού για την μείωση των εργατικών ατυχημάτων και την ανάπτυξη θετικής κουλτούρας που προάγουν την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.



10/04/2024 Stirixis Consulting – Σεμινάριο: Εκπαίδευση Υπευθύνων Ασφάλειας και Υγείας (ΕΣΥΠΠ)



Το πρόγραμμα θα καταρτίσει τους συμμετέχοντες, πως πρέπει να διασφαλίσει την παροχή της απαιτούμενης κατάρτισης στα στελέχη του, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που απορρέουν από την νομοθεσία Κ.Δ.Π. 158/2021. Κάθε εργοδότης έχει νομική υποχρέωση να ορίσει γραπτώς Ομάδα για την Εσωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης (ΕΣΥΠΠ) των κινδύνων στους χώρους εργασίας. Τα μέλη της ομάδας (ΕΣΥΠΠ) θα είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας και μέσω του προγράμματος θα τύχουν εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες καθορίζονται στο Παράρτημα Ι, του περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Εκπαίδευση Εργοδοτούμενων, Αυτοεργοδοτούμενων, Μελών της ΕΣΥΠΠ, Αντιπροσώπων Ασφάλειας και Μελών Επιτροπών Ασφάλειας) Διατάγματος του 2021 (Κ.Δ.Π 238/2021).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Αντιπροσώπους Ασφάλειας και Υγείας, διοριζόμενα πρόσωπα από τον εργοδότη, αυτοεργοδοτούμενοι ή εργοδότες που θα διεξάγουν εσωτερικά τις δραστηριότητες προστασίας και πρόληψης. Επίσης αφορά το διευθυντικό και επιστημονικό προσωπικό εργοληπτικών εταιρειών και μηχανικούς καθώς και πρόσωπα που επιθυμούν να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες για την απόκτηση του επαγγελματικού προσόντος ΕΣΥΠΠ, ΕΞΥΠΠ και Λειτουργού Ασφάλειας.



Share: