Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Ενισχύεται η Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου

calendar icon

27 Νοεμβρίου 2023

⠀ -⠀ Πληροφορική - Επαγγελματίες IT
⠀ -⠀ Πληροφορική - Χρήστες
Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Ενισχύεται η Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, η Ελλάδα και η Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την ψηφιακή διακυβέρνηση, με στόχο την απλοποίηση και την εκσυγχρονισμό των διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στην Κύπρο, έγινε σαφές ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους αποτελεί προτεραιότητα για αμφότερες τις χώρες.

Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Μέσω της πλατφόρμας gov.gr, η οποία έχει κατακτήσει υψηλές θέσεις σε παγκόσμια κατατάξεις ως προς την εμπειρία του καταναλωτή, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, τόνισε τη σημασία της εισαγωγής της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο και την προοπτική σύνδεσης της πολιτικής προστασίας μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης των έξυπνων πόλεων.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ


Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, με στόχο την ανάπτυξη υποδομών και συστημάτων για έξυπνες πόλεις, όπως αναδείχθηκε και στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του έργου «Ανάπτυξη Υποδομών και Συστημάτων Έξυπνων Πόλεων» στη Λευκωσία.

Η ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη των δύο χωρών, με την τεχνολογία να αποτελεί τον κύριο σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή. Η στρατηγική αυτή συνεργασία αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη, καθιστώντας την καθημερινότητα πιο φιλική και αποτελεσματική για πολίτες και επιχειρήσεις.Share: