Η προστασία του νερού, ασπίδα για την κοινωνία

calendar icon

14 Ιουνίου 2024

⠀ -⠀ Ενέργεια/Α.Π.Ε./Περιβάλλον
Η προστασία του νερού, ασπίδα για την κοινωνία

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Συντηρεί τη ζωή, υποστηρίζει τα οικοσυστήματα και κινεί τις οικονομίες διασφαλίζοντας την επισιτιστική ασφάλεια. Η διαφύλαξή του δεν αποτελεί απλώς ευθύνη αλλά ηθική επιταγή.

Σε μια εποχή αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης, η ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών κριτηρίων και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG) από τους οργανισμούς παραγωγής και διανομής νερού διεθνώς είναι υψίστης σημασίας. Οι αρχές ESG χρησιμεύουν ως κατευθυντήριες γραμμές, διασφαλίζοντας ότι οι πρακτικές διαχείρισης του νερού δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την κοινωνική ισότητα και τη διαφανή διακυβέρνηση.

Οι εταιρείες που ενστερνίζονται αυτά τα κριτήρια επιδεικνύουν δέσμευση όχι μόνο για το τελικό τους αποτέλεσμα αλλά και για την ευημερία των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

Τηρώντας τα πρότυπα ESG, οι οργανισμοί μετριάζουν τους κινδύνους, ενισχύουν την ανθεκτικότητα και ενισχύουν τη φήμη τους ως διαχειριστές του τόσο πολυτιμότερου πόρου.

Στο 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα που πραγματοποιείται αυτό τον μήνα, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα να μιλά για όλα τα πιο πάνω. Η ομιλία της κ.Τζελέπη έχε τον τίτλο «Η προστασία του Νερού, ασπίδα για την κοινωνία».

Καριέρα επιτυχιών και διακρίσεων

Η Μαρία Τζελέπη ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο της επικοινωνίας το 2003, στον Όμιλο της Ogilvy στην Ελλάδα, όπου από το 2016 έως το 2021, κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας PR&Influence.

Έχει σημαντική εμπειρία στους τομείς Εταιρικής Φήμης & Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιωσιμότητας, Ανάπτυξης σχέσεων με τα ΜΜΕ και Ολοκληρωμένων Επικοινωνιακών Εκστρατειών για σημαντικά brands και οργανισμούς, έχοντας αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε θεσμούς βραβείων του κλάδου της επικοινωνίας.

Από τη σημερινή της θέση στην The Coca-Cola Company, είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί η εταιρεία στην Ελλάδα σε σημαντικούς άξονες της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η κυκλική οικονομία και ανακύκλωση, η προστασία και ορθολογική διαχείριση του νερού, η διατροφή αλλά και οι πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των γυναικών και των νέων.

Η διοργάνωση

Το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, η πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων και στελεχών που υλοποιούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πραγματοποιείται στις 4 Ιουλίου στη Λευκωσία και ετοιμάζεται για άλλη μια χρονιά να συγκεντρώσει ανθρώπους που χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας αρχές των κριτηρίων ESG.

Κυρίαρχος στόχος της διοργάνωσης, είναι η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων και ανάλυση των λόγων για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές, έχοντας περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης αειφορίας.

Άλλωστε, η ανάγκη για ενσωμάτωση μετρήσιμων στόχων και βέλτιστων πρακτικών, στο πλαίσιο των ESG, στην ίδια τη στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων πλέον επηρεάζει άμεσα το ίδιο το μοντέλο λειτουργίας τους, την οργανωτική δομή, την οικονομική πολιτική αλλά και τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Υπό το μικροσκόπιο θα τεθούν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, με εστίαση στην οδηγία CSRD, τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα ESRS, ο θεσμός θα παρουσιάσει κατά την 9η διεξαγωγή του διεθνή και εγχώρια case studies επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, συμμετέχουν στελέχη Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνοι μονάδων ΕSG, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών.

Το ραντεβού τους κάθε χρόνο ανανεώνουν επίσης, Διαφημιστικά Γραφεία, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές οργανώσεις, Εμπορικά επιμελητήρια και άλλοι επαγγελματικοί φορείς με ενδιαφέρον για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ποιους ενδιαφέρει

Με δεδομένο ότι πλέον η μη έγκαιρη υιοθέτηση πρακτικών ESG ή η αποτελεσματική εναρμόνιση με τις νομοθετικές απαιτήσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και μεριδίου αγοράς, το Συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των τομέων της οικονομίας:

  • ESG και Sustainability Managers

  • Corporate Sustainability Μanagers και Εxecutives

  • Υπεύθυνους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

  • Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών

  • Διαφημιστικά Γραφεία

  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

  • Συνδέσμους που καταπιάνονται με θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και ΕΚΕ

  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

  • Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίες δεν διαθέτουν στρατηγική Εταιρικής υπευθυνότητας και προτίθενται να δημιουργήσουν

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.Share: