Το CIIM Μετεξελίσσεται στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού.

calendar icon

17 Ιανουαρίου 2023

⠀ -⠀ Ακαδημαϊκά Θέματα
⠀ -⠀ Επαγγελματική Κατάρτιση
Το CIIM Μετεξελίσσεται στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού.

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η έγγραφη του Πανεπιστημίου Λεμεσού (University οf Limassol) στο Μητρώο των Πανεπιστημίων της Κύπρου, μετά από σχετική αξιολόγηση και πιστοποίηση από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

H αίτηση για την ίδρυση του University οf Limassol (UoL) κατατέθηκε από τηνCIΙΜ Innovations Ltd, ιδιοκτήτη του CIIM (Cyprus International Institute of Management), μια από τις παλαιότερες Σχολές Διοίκησης (Βusiness Schools) με έδρα την Αγλατζιά στη Λευκωσία και παράρτημα στη Λεμεσό. Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού αποτελεί μετεξέλιξη του CIΙΜ το οποίο προσφέρει διεθνώς αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα για 30 και πλέον χρόνια και χαίρει ιδιαίτερης φήμης στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2023 σε προσωρινές εγκαταστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, με την εξασφάλιση της αρχικής άδειας λειτουργίας.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ (MANAGEMENT & LEADERSHIP)


Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού θα προσφέρει τα δέκα μεταπτυχιακά προγράμματα που ήδη προσφέρει, τόσο  στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό, καθώς και τρία προπτυχιακά στην Λεμεσό, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Οικονομικά και στην Πληροφορική.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν πως αναπτύσσεται υπερσύγχρονη Πανεπιστημιούπολη (Campus) σε ημιορεινή περιοχή των βορείων προαστίων της Λεμεσού με θέα τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί αρχικώς με τρεις Σχολές: Διοίκηση, Τεχνολογία και Καινοτομία, Οικονομικά & Χρηματοοικονομική, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και Σχολή Νομικής & Κοινωνικών Επιστημών.

Η Σχολή CIIM Business School του Πανεπιστημίου Λεμεσού θα διαθέτει Τμήμα Management και θα παρέχει μεταξύ άλλων  πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), και αριθμό άλλων μεταπτυχιακών όπως την Δημόσια Διοίκηση,  την Πράσινη & Ψηφιακή  Ανάπτυξη, την Εκπαίδευση, Ηγεσία & Διοίκηση, την Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, και στα Ναυτιλιακά.

Η Σχολή Τεχνολογίας και Καινοτομίας, θα διαθέτει Τμήμα Πληροφορικής που θα δίνει επίσης την ευκαιρία απόκτησης πτυχίου σε Computing and Business Technologies, και μεταπτυχιακά σε Business Intelligence  and Data Analytics, και σε Computer Science & Business Technologies,  ενώ η Σχολή Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών θα προσφέρει πτυχίο Οικονομικών, και μεταπτυχιακά σε Financial Services  και  σε Financial  Law and International Taxation.Share: