Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης

- Soft Skills / Επικοινωνία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

07 Φεβ 2022 08:30 09 Φεβ 2022 14:30
Ελληνικά
18 ώρες ( 3 μέρες )
Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη Διαχείριση της Μάθησης, εντάσσονται στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Διαχείριση της Μάθησης: Διαμόρφωση Προτεινόμενου Πλαισίου και Οδηγού και Μαθησιακή Υποστήριξη για τη Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης», ως μέρος του ευρύτερου Έργου της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης με τίτλο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», το οποίο στοχεύει στη δημιουργία των συνθηκών για την πλήρη εισαγωγή της συστηματικής και μεθοδευμένης διαχείρισης της μάθησης στη Δημόσια Υπηρεσία. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με στόχο την επίτευξη ενός αποτελεσματικού και αποδοτικού δημόσιου τομέα που θα ανταποκρίνεται στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού διοργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για στοχευμένη, αποδοτικότερη Διαχείριση της Μάθησης.

Πρόκειται για τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε στελέχη των οργανισμών της Δημόσιας Διοίκησης και θα παρέχουν μαθησιακή υποστήριξη για την εφαρμογή και τη βιωσιμότητά του προτεινόμενου πλαισίου για τη διαχείριση της μάθησης. Ο κύκλος Διαχείρισης της Μάθησης περιλαμβάνει τη Διάγνωση Αναγκών Μάθησης και τον Καταρτισμό Σχεδίου Μαθησιακών Δραστηριοτήτων από τον κάθε οργανισμό. Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθούν:

-Α κύκλος τριήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Διαχείριση της Μάθησης

-Παροχή καθοδήγησης στον χώρο εργασίας (on-the-job)

-B κύκλος τριήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εισαγωγή του προτεινόμενου πλαισίου και οδηγού για τη Διαχείριση της Μάθησης στους οργανισμούς της δημόσιας διοίκησης

Η σύμβαση, στο παρόν στάδιο, βρίσκεται στην υλοποίηση του Α κύκλου τριήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων της Σύμβασης έχει στρατηγική σημασία για τη Δημόσια Υπηρεσία, αφού αναμένεται ότι μέσα από αυτά, οι οργανισμοί και τα στελέχη της θα είναι σε θέση να αναλύουν και να ιεραρχούν τις μαθησιακές τους ανάγκες, να εντοπίζουν και να σχεδιάζουν τις κατάλληλες μαθησιακές παρεμβάσεις σε σχέση με αυτές. Θα μπορούν, επίσης, να υλοποιούν και να εποπτεύουν την υλοποίηση αυτών των μαθησιακών παρεμβάσεων και να αξιολογούν τα μαθησιακά αποτελέσματα των συμμετεχόντων, σε συνάρτηση με τις μαθησιακές ανάγκες που είχαν αρχικά εντοπιστεί.

Ιδιαίτερα, όμως, αναμένεται ότι οι οργανισμοί και τα στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας θα μπορούν να εφαρμόζουν τα ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις τους. Τις ευθύνες, δηλαδή, που προκύπτουν μέσα από το ρόλο και την αποστολή τους, το στρατηγικό προγραμματισμό τους και τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που καλούνται να υλοποιήσουν, μια από τις σημαντικές πτυχές του οποίου αφορά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του κάθε οργανισμού.

Για την επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική η παροχή της κατάλληλης διοικητικής και πολιτικής υποστήριξης, ώστε η μεταρρύθμιση του πλαισίου της διαχείρισης της μάθησης στη Δημόσια Υπηρεσία να ολοκληρωθεί με επιτυχία, καθιστώντας την ικανή να μαθαίνει καλύτερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας που έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις μαθησιακές δραστηριότητες για τη Διαχείριση της Μάθησης. Συγκεκριμένα:

  • Συντονιστή/-ρια και Μέλη του Πυρήνα Μάθησης
  • Στελέχη τα οποία ως εκ της θέσης τους (π.χ. προϊστάμενοι/-ες κλάδων, ομάδων κ.α.) προΐστανται ή επιβλέπουν τον Πυρήνα Μάθησης
  • Άλλα στελέχη που εμπλέκονται ως εκ τού ρόλου τους στη μάθηση και στην ανάπτυξη του προσωπικού του Οργανισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

07/2/2022, 08/2/2022, 09/2/2022 | 8:30 – 14:30 |

CIIM Λευκωσία- Classroom 002-Ground Floor

ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΙΑΚΩΒΊΔΗΣ

Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας, Σύμβουλος & Εκπαιδευτής Ο Παναγιώτης Ιακωβίδης κατέχει Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Μάνατζμεντ από το KEDGE Business School (Grande Ecole) στη Μασσαλία (2011) και πτυχίο Οικονομικής και Νομικής Διοίκησης από το πανεπιστήμιο Paul Cézanne – Aix– Marseille III στη Γαλλία (2008).

Ενώ ήταν φοιτητής Μεταπτυχιακού, το 2009 ξεκίνησε την καριέρα του ως Υπεύθυνος Διεθνών Πωλήσεων στην West Medica Produktions und und Handles Gmbh στον Καναδά. Ο Παναγιώτης προωθείται ως Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων για τη Νότια Αμερική, μετά από περίπου ένα χρόνο, και μεταβαίνει στη Λίμα του Περού. Ένα χρόνο αργότερα, δημιουργεί την πρώτη του εταιρεία εμπορίου για ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα στο Μεξικό. Η εταιρεία λειτουργεί χωρίς εργαζόμενους, έχοντας ως βάση ένα ιδιαίτερο σύστημα σχεδιασμένο από τον Παναγιώτη, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά μέσω προμηθειών με επιλεγμένους συνεργάτες.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ιδρύει την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων “The Experts Alliance – Jacovides & Associates Ltd” που ειδικεύεται στους τομείς του επιχειρηματικού σχεδιασμού, της στρατηγικής αναδιάρθρωσης, της διεθνοποίησης, των συγχωνεύσεων και εξαγορών καθώς και της αύξησης κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, ο Παναγιώτης αναλαμβάνει την προεδρία των διοικητικών συμβουλίων δύο γαλλικών εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Παναγιώτης καλείται να διοργανώσει σεμινάρια σχετικά με την ανάπτυξη των διεθνών επιχειρήσεων, την επιχειρηματικότητα, τις start-up, καθώς και τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία, σε επιχειρηματικές σχολές και σε άλλα ιδιωτικά ιδρύματα στη Γαλλία και την Κύπρο. Τα τελευταία οκτώ χρόνια διοργανώνει και είναι εκπαιδευτής σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης σε διεθνείς εταιρείες και ξεκίνησε τη διδασκαλία του ως Επισκέπτης Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του προγράμματος ΜΒΑ του CIIM. Τον Φεβρουάριο του 2015 εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Γαλλο-κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Δωρεάν Σεμινάριο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 07 Φεβ 2022

Ώρα

08:30 - 14:30

Τοποθεσία:

UoL Campus Nicosia

Τρίτη - 08 Φεβ 2022

Ώρα

08:30 - 14:30

Τοποθεσία:

UoL Campus Nicosia

Τετάρτη - 09 Φεβ 2022

Ώρα

08:30 - 14:30

Τοποθεσία:

UoL Campus Nicosia

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης