Απόδειξη & Ενστάσεις κατά την Ακρόαση

- Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι

11 Νοε 2022 14:00 11 Νοε 2022 19:30
Αγγλικά
5 ώρες ( 1 ημέρα )
Απόδειξη & Ενστάσεις κατά την Ακρόαση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Με άλλα λόγια , το αποδειχτικό δίκαιο που εφαρμόζεται στην Κύπρο έχει τα εξής συστατικά στοιχεία : τα νομοθετήματα που ίσχυαν στην Αγγλία την 5η Νοεμβρίου 1914, τα νομοθετήματα που θεσπίστηκαν στην Κύπρο και εξακολουθούν να ισχύουν, το κοινοδίκαιο εφόσο δε συγκρούεται με τις νομοθετικές διατάξεις που αναφέραμε και φυσικά η Κυπριακή νομολογία …» (Κακογιάννης).

Η ανάγκη επανάληψης και ευθυγράμμισης των δικηγόρων που ασκούν το επάγγελμα με το δίκαιο της απόδειξης έχει σημασία, τόσο από δικονομικής όσο και από ουσιαστικής πλευράς και είναι κρίσιμη για τις ικανότητες των δικηγόρων. Ανάλογα με την αποδοχή ή μη μαρτυρίας, είναι και το αποτέλεσμα υπόθεσης. Το Δίκαιο της Απόδειξης εφαρμόζεται τόσο στον τομέα των αστικών υποθέσεων όσο και των ποινικών αλλά και σε υποθέσεις διοικητικού δικαίου, ως εκ τούτου η μελέτη του πρέπει να είναι συνεχής και χωρίς απώλεια της συνολικής εικόνας. Η εφαρμογή των κανόνων απόδειξης στην πράξη και τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν μέρος του σύντομου αυτού σεμιναρίου με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση της κριτικής σκέψης.


 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Να διατυπώνουν τις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου της απόδειξης συνολικά.
  • Να περιγράφουν τις βασικές έννοιες και απαιτήσεις του Περί Αποδείξεως Νόμου Κεφ. 9 σε σχέση με την δεκτότητα ή μη μαρτυρίας σε αστικές ή ποινικές υποθέσεις.
  • Να διακρίνουν τον τρόπο παρουσίασης μαρτυρίας και κατά πόσον αυτός είναι επιτρεπτός.
  • Να αποκτήσουν τις βάσεις για να διαχειρίζονται τη συμμόρφωση ή μη με τους κανόνες απόδειξης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Νεαρούς Δικηγόρους που ασκούν το επάγγελμα
  • Ασκούμενους Δικηγόρους
  • Δικηγόρους που ασκούσαν το επάγγελμα
  • Νομικούς Βοηθούς και Νομικούς Συμβούλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέσα και Υλικά Κατάρτισης

Θα χρησιμοποιηθεί η κατά πρόσωπο εκπαίδευση δηλαδή εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος θα είναι στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει άμεση επικοινωνία και η εκπαίδευση θα γίνει μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

Επιλέγεται η συγκεκριμένη μέθοδος λόγω της φύσης του προγράμματος για το οποίο απαιτούνται τεχνικές κατάρτισης οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν με αυτή τη μέθοδο όπως ο καταιγισμός ιδεών, υπόδυση ρόλων.


Αναγνώριση Ωρών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ)

Οι επαγγελματίες που χρειάζονται να καλύψουν ώρες ΣΕΕ για να διατηρήσουν την επαγγελματική τους άδεια στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο ή σε άλλους οργανισμούς που απαιτούν ΣΕΕ στη Νομική Θεματολογία, παρακινούνται να μελετήσουν τα θέματα κατάρτισης στη κατηγορία που υποδεικνύει ΣΕΕ στη Νομική Θεματολογία (CPD in Law).


Mary Olive McCluskey

Mary – Olive McCluskey obtained a Law Degree from the Aristotle University of Thessaloniki, Greece, then pursued an LL.M in European Law (University of Exeter, UK) and was admitted to the Cyprus Bar Association in 2006. She is a practicing advocate (Nicosia Bar Association) with experience in civil and commercial law and litigation. She is also a licensed Insolvency Practitioner with experience in loan restructuring, debt collection, liquidation and bankruptcy. She is fluent in the English and in the Greek language and she was recently registered with the Cyprus Register of Sworn Translators.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 180.00
  • € 0.00
  • € 34.20
  • € 180.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή - 11 Νοε 2022

Ώρα

14:00 - 19:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Απόδειξη & Ενστάσεις κατά την Ακρόαση

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Δικαστηριακές Εταιρικές Αιτήσεις...

Η τάση διαχωρισμού δικηγόρων που ασχολούνται με τον δικαστηριακό και με τον εταιρικό τομέα, τείνει να προσελκύει στον δικαστηριακό τομέα δικηγόρους που ασχολούν...

14/05/2024 14:00

5 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Live Online

Legal Elements of Financial Fraud...

The course will bring together understanding of complex financial transactions with an insight to law, methods, and ways resolve allegations of fraud. assist in...

03/06/2024 16:00

10 ώρες (3 μέρες)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online

Company Taxation and the Administrative and Procedural Aspects of the ...

This program shall firstly deal with the basic mechanics of company taxation with reference to the Cyprus law and practice. The manner in which the tax is impos...

26/06/2024 09:00

14 ώρες (4 μέρες)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online

Fraud Investigation, Fraud Prevention and Deterrence...

In the highly evolving financial environment and the evolution in technology, fraud is increasing. It is important for people who want to work as fraud examiner...

03/07/2024 14:00

16 ώρες (4 μέρες)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online